Sivut

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Keskiaikainen kirje


Joulun jälkeen pari muuta postausta, en voi ihan vielä julkaista tekemiäni joululahjoja. :D Olkoon tämä nyt kevennystä.

Voithan tehdä vaikka keskiaikaisen joulukortin!

Päätin siispä kirjoittaa yllätykseksi ystävälleni kirjeen, enkä minkä tahansa kirjeen.
Mustekynä löytyi jo valmiina kaapista. Suomalaisesta kirjakaupasta löysin paksumpaa kellertävää kartonkipaperia, ja pitkiä kirjekuoria.


Yhteinen kiinnostuksen kohteemme on Game of Thrones, josta idean sainkin ja päätin aloittaa kirjeen pienellä vitsillä. Tunnettu siteeraus "Lannisters send their regards", jota sarjassa usein käytetään ennen kuin henkilöä seuraavat hieman huono-onniset tapahtumat.

Jos pelkäät käsialasi vuoksi, voit kirjoittaa tekstin ensin koneella, valita mieleisesi fontin ja sitten kirjoittaa oikeaan paperiin sen läpi.

Tässä väri hieman paremmin.

Taitoin paperin (A4) kolmeen yhtäsuureen osaan, ja asetin kuoren sisään. Jätin siteeraukseni näkyviin siten että kun kuoren avaa, näkee sen ensinmäisenä kirjeen nostaessaan.
Lopuksi sulatin sinettivahaa kuoren päälle, ja painoin kuvion 50 sentin kolikolla (kyseisessä kolikossa on leijonan kuva, sopii Lannister teemaan).
Vahaa voit ostaa vaikka täältä.

2 kommenttia:

 1. Ihana idea! Pitää itsekin kokeilla tätä :) Voisitko lisätä blogiisi lukija-gadgetin niin ainakin meidän Bloggeria käyttävien olisi helpompi seurata blogiasi :3

  terkuin, Villasukkakirjailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, lisäsin gadgetin :)

   Ja toki, suosittelen koittamaan sinetti kirjeitä ystävänpäiväksi ^^

   Poista